WITAM WSZYSTKICH

ZAPRASZAM NA MÓJ BLOGGERA.

czwartek, 29 sierpnia 2013

Baton kokosowo - migdałowy







Składniki:
  •  2 szklanki zmielonych ciastek owsianych (jest to ok 1 opakowanie)
  • 1/2 szklanki masła
  • 2 szklanki wiórków kokosowych
  • 1 puszka skondensowanego mleka słodzonego
  • 1/2 szklanki blanszowanych migdałów
  • 1 szklanka gorzkiej i mlecznej czekolady pokrojonej w kostkę
 Przygotowanie;
 
Łączymy wiórki kokosowe i mleko w małym naczyniu. Polewamy nimi upieczone ciasto, a następnie na tą warstwę nakładamy migdały. Pieczemy 15-18 min lub do momentu kiedy migdały będą przypieczone.
Wyciągamy z piekarnika i posypujemy po wierzchu kosatkami czekolady. Można wsadzić jeszcze na chwilkę do piekarnika aby się lekko rozpłynęła.
SMACZNEGO!!!! 

Tortownicę o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia, piekarnik nastawiamy na temp 180 W naczyniu mieszamy zmielone ciastka i roztopione masło, aż otrzymamy jednolitą, gładką masę. Nakładamy ją na dno wcześniej przygotowanej foremki i pieczemy 12-15 min. 
 Czekamy parę minut, aż wiórki się rozpuszczą i ponownie posypujemy nimi ciasto. Studzimy całkowicie w foremce.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz