Dzisiaj jeszcze jedno ciasto z serii siostry Anastazji. Nie muszę chyba zachęcać bo jak zwykle jest wyjątkowo smaczne. Z pozoru skomplikowane, a w rezultacie bardzo proste.
30 dag mąki
25 dag margaryny
4 dag drożdży
2-3 łyżki kwaśnej śmietany
2-3 łyżki cukru
2-3 łyżki nutelli lub czekolady
szczypta soli
Wykonanie:
Drożdż rozpuścić w śmietanie z dodatkiem cukru. Margarynę posiekać z mąką, dodać szczyptę soli oraz
rozpuszczone drożdże i wyrobić ciasto na gładką masę. Schłodzić w lodówce przez całą noc.Schłodzone
rozwałkować, pociąć na trójkąty, na każdy nałożyć nutellę lub czekoladę i zwinąć w rulon nadając kształt
rogalika. Piec w temp. 180 st przez 10-15 min.
Masa budyniowa:
1/2 l mleka
4 żółtka
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 łyżka mąki pszennej
3-4 łyżki kawy
1 szklanka cukru kryształu
25 dag masła
spirytus
Wykonanie:
Połowę mleka zagotować z cukrem. W pozostałej części roztrzepać żółtka, obydwie mąki i kawę. Wlać do przestudzonego mleka z cukrem i ugotować budyń. Masło utrzeć, dodając stopniowo przestudzony budyń.
Można zaostrzyć smak dodając do masy odrobinę spirytusu.
Masa śmietankowa:
1/2 l śmietany kremówki
3 łyżeczki żelatyny- (może być więcej)
cukier puder do smaku
Wykonanie:
Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki wody. Śmietanę ubić dodając cukier do smaku oraz żelatynę.
Dodatek:
powidła śliwkowe
Przełożenie ciasta:
Biszkopt (można posmarować powidłami) - masa budyniowa - rozłożyć rogaliki, wciskając delikatnie w masę - masa śmietankowa - biszkopt - polewa.
Smacznego!
30 dag mąki
25 dag margaryny
4 dag drożdży
2-3 łyżki kwaśnej śmietany
2-3 łyżki cukru
2-3 łyżki nutelli lub czekolady
szczypta soli
Wykonanie:
Drożdż rozpuścić w śmietanie z dodatkiem cukru. Margarynę posiekać z mąką, dodać szczyptę soli oraz
rozpuszczone drożdże i wyrobić ciasto na gładką masę. Schłodzić w lodówce przez całą noc.Schłodzone
rozwałkować, pociąć na trójkąty, na każdy nałożyć nutellę lub czekoladę i zwinąć w rulon nadając kształt
rogalika. Piec w temp. 180 st przez 10-15 min.
Masa budyniowa:
1/2 l mleka
4 żółtka
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 łyżka mąki pszennej
3-4 łyżki kawy
1 szklanka cukru kryształu
25 dag masła
spirytus
Wykonanie:
Połowę mleka zagotować z cukrem. W pozostałej części roztrzepać żółtka, obydwie mąki i kawę. Wlać do przestudzonego mleka z cukrem i ugotować budyń. Masło utrzeć, dodając stopniowo przestudzony budyń.
Można zaostrzyć smak dodając do masy odrobinę spirytusu.
Masa śmietankowa:
1/2 l śmietany kremówki
3 łyżeczki żelatyny- (może być więcej)
cukier puder do smaku
Wykonanie:
Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki wody. Śmietanę ubić dodając cukier do smaku oraz żelatynę.
Dodatek:
powidła śliwkowe
Przełożenie ciasta:
Biszkopt (można posmarować powidłami) - masa budyniowa - rozłożyć rogaliki, wciskając delikatnie w masę - masa śmietankowa - biszkopt - polewa.
Smacznego!
Wykonanie:
Drożdż rozpuścić w śmietanie z dodatkiem cukru. Margarynę posiekać z mąką, dodać szczyptę soli oraz
rozpuszczone drożdże i wyrobić ciasto na gładką masę. Schłodzić w lodówce przez całą noc.Schłodzone
rozwałkować, pociąć na trójkąty, na każdy nałożyć nutellę lub czekoladę i zwinąć w rulon nadając kształt
rogalika. Piec w temp. 180 st przez 10-15 min.
Masa budyniowa:
1/2 l mleka
4 żółtka
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 łyżka mąki pszennej
3-4 łyżki kawy
1 szklanka cukru kryształu
25 dag masła
spirytus
Wykonanie:
Połowę mleka zagotować z cukrem. W pozostałej części roztrzepać żółtka, obydwie mąki i kawę. Wlać do przestudzonego mleka z cukrem i ugotować budyń. Masło utrzeć, dodając stopniowo przestudzony budyń.
Można zaostrzyć smak dodając do masy odrobinę spirytusu.
Masa śmietankowa:
1/2 l śmietany kremówki
3 łyżeczki żelatyny- (może być więcej)
cukier puder do smaku
Wykonanie:
Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki wody. Śmietanę ubić dodając cukier do smaku oraz żelatynę.
Dodatek:
powidła śliwkowe
Przełożenie ciasta:
Biszkopt (można posmarować powidłami) - masa budyniowa - rozłożyć rogaliki, wciskając delikatnie w masę - masa śmietankowa - biszkopt - polewa.
Smacznego!
Drożdż rozpuścić w śmietanie z dodatkiem cukru. Margarynę posiekać z mąką, dodać szczyptę soli oraz
rozpuszczone drożdże i wyrobić ciasto na gładką masę. Schłodzić w lodówce przez całą noc.Schłodzone
rozwałkować, pociąć na trójkąty, na każdy nałożyć nutellę lub czekoladę i zwinąć w rulon nadając kształt
rogalika. Piec w temp. 180 st przez 10-15 min.
Masa budyniowa:
1/2 l mleka
4 żółtka
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 łyżka mąki pszennej
3-4 łyżki kawy
1 szklanka cukru kryształu
25 dag masła
spirytus
Wykonanie:
Połowę mleka zagotować z cukrem. W pozostałej części roztrzepać żółtka, obydwie mąki i kawę. Wlać do przestudzonego mleka z cukrem i ugotować budyń. Masło utrzeć, dodając stopniowo przestudzony budyń.
Można zaostrzyć smak dodając do masy odrobinę spirytusu.
Masa śmietankowa:
1/2 l śmietany kremówki
3 łyżeczki żelatyny- (może być więcej)
cukier puder do smaku
Wykonanie:
Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki wody. Śmietanę ubić dodając cukier do smaku oraz żelatynę.
Dodatek:
powidła śliwkowe
Przełożenie ciasta:
Biszkopt (można posmarować powidłami) - masa budyniowa - rozłożyć rogaliki, wciskając delikatnie w masę - masa śmietankowa - biszkopt - polewa.
Smacznego!
Masa budyniowa:
1/2 l mleka
4 żółtka
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 łyżka mąki pszennej
3-4 łyżki kawy
1 szklanka cukru kryształu
25 dag masła
spirytus
Wykonanie:
Połowę mleka zagotować z cukrem. W pozostałej części roztrzepać żółtka, obydwie mąki i kawę. Wlać do przestudzonego mleka z cukrem i ugotować budyń. Masło utrzeć, dodając stopniowo przestudzony budyń.
Można zaostrzyć smak dodając do masy odrobinę spirytusu.
Masa śmietankowa:
1/2 l śmietany kremówki
3 łyżeczki żelatyny- (może być więcej)
cukier puder do smaku
Wykonanie:
Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki wody. Śmietanę ubić dodając cukier do smaku oraz żelatynę.
Dodatek:
powidła śliwkowe
Przełożenie ciasta:
Biszkopt (można posmarować powidłami) - masa budyniowa - rozłożyć rogaliki, wciskając delikatnie w masę - masa śmietankowa - biszkopt - polewa.
Smacznego!
1/2 l mleka
4 żółtka
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 łyżka mąki pszennej
3-4 łyżki kawy
1 szklanka cukru kryształu
25 dag masła
spirytus
Wykonanie:
Połowę mleka zagotować z cukrem. W pozostałej części roztrzepać żółtka, obydwie mąki i kawę. Wlać do przestudzonego mleka z cukrem i ugotować budyń. Masło utrzeć, dodając stopniowo przestudzony budyń.
Można zaostrzyć smak dodając do masy odrobinę spirytusu.
Masa śmietankowa:
1/2 l śmietany kremówki
3 łyżeczki żelatyny- (może być więcej)
cukier puder do smaku
Wykonanie:
Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki wody. Śmietanę ubić dodając cukier do smaku oraz żelatynę.
Dodatek:
powidła śliwkowe
Przełożenie ciasta:
Biszkopt (można posmarować powidłami) - masa budyniowa - rozłożyć rogaliki, wciskając delikatnie w masę - masa śmietankowa - biszkopt - polewa.
Smacznego!
Wykonanie:
Połowę mleka zagotować z cukrem. W pozostałej części roztrzepać żółtka, obydwie mąki i kawę. Wlać do przestudzonego mleka z cukrem i ugotować budyń. Masło utrzeć, dodając stopniowo przestudzony budyń.
Można zaostrzyć smak dodając do masy odrobinę spirytusu.
Masa śmietankowa:
1/2 l śmietany kremówki
3 łyżeczki żelatyny- (może być więcej)
cukier puder do smaku
Wykonanie:
Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki wody. Śmietanę ubić dodając cukier do smaku oraz żelatynę.
Dodatek:
powidła śliwkowe
Przełożenie ciasta:
Biszkopt (można posmarować powidłami) - masa budyniowa - rozłożyć rogaliki, wciskając delikatnie w masę - masa śmietankowa - biszkopt - polewa.
Smacznego!
Połowę mleka zagotować z cukrem. W pozostałej części roztrzepać żółtka, obydwie mąki i kawę. Wlać do przestudzonego mleka z cukrem i ugotować budyń. Masło utrzeć, dodając stopniowo przestudzony budyń.
Można zaostrzyć smak dodając do masy odrobinę spirytusu.
Masa śmietankowa:
1/2 l śmietany kremówki
3 łyżeczki żelatyny- (może być więcej)
cukier puder do smaku
Wykonanie:
Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki wody. Śmietanę ubić dodając cukier do smaku oraz żelatynę.
Dodatek:
powidła śliwkowe
Przełożenie ciasta:
Biszkopt (można posmarować powidłami) - masa budyniowa - rozłożyć rogaliki, wciskając delikatnie w masę - masa śmietankowa - biszkopt - polewa.
Smacznego!
Masa śmietankowa:
1/2 l śmietany kremówki
3 łyżeczki żelatyny- (może być więcej)
cukier puder do smaku
Wykonanie:
Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki wody. Śmietanę ubić dodając cukier do smaku oraz żelatynę.
Dodatek:
powidła śliwkowe
Przełożenie ciasta:
Biszkopt (można posmarować powidłami) - masa budyniowa - rozłożyć rogaliki, wciskając delikatnie w masę - masa śmietankowa - biszkopt - polewa.
Smacznego!
1/2 l śmietany kremówki
3 łyżeczki żelatyny- (może być więcej)
cukier puder do smaku
Wykonanie:
Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki wody. Śmietanę ubić dodając cukier do smaku oraz żelatynę.
Dodatek:
powidła śliwkowe
Przełożenie ciasta:
Biszkopt (można posmarować powidłami) - masa budyniowa - rozłożyć rogaliki, wciskając delikatnie w masę - masa śmietankowa - biszkopt - polewa.
Smacznego!
Wykonanie:
Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki wody. Śmietanę ubić dodając cukier do smaku oraz żelatynę.
Dodatek:
powidła śliwkowe
Przełożenie ciasta:
Biszkopt (można posmarować powidłami) - masa budyniowa - rozłożyć rogaliki, wciskając delikatnie w masę - masa śmietankowa - biszkopt - polewa.
Smacznego!
Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki wody. Śmietanę ubić dodając cukier do smaku oraz żelatynę.
Dodatek:
powidła śliwkowe
Przełożenie ciasta:
Biszkopt (można posmarować powidłami) - masa budyniowa - rozłożyć rogaliki, wciskając delikatnie w masę - masa śmietankowa - biszkopt - polewa.
Smacznego!
Dodatek:
powidła śliwkowe
Przełożenie ciasta:
Biszkopt (można posmarować powidłami) - masa budyniowa - rozłożyć rogaliki, wciskając delikatnie w masę - masa śmietankowa - biszkopt - polewa.
Smacznego!
powidła śliwkowe
Przełożenie ciasta:
Biszkopt (można posmarować powidłami) - masa budyniowa - rozłożyć rogaliki, wciskając delikatnie w masę - masa śmietankowa - biszkopt - polewa.
Smacznego!
Przełożenie ciasta:
Biszkopt (można posmarować powidłami) - masa budyniowa - rozłożyć rogaliki, wciskając delikatnie w masę - masa śmietankowa - biszkopt - polewa.
Smacznego!
Biszkopt (można posmarować powidłami) - masa budyniowa - rozłożyć rogaliki, wciskając delikatnie w masę - masa śmietankowa - biszkopt - polewa.
Smacznego!
Smacznego!
Upiec jasny biszkopt z 6 jaj, wystudzić i przeciąć na 2 blaty30 dag mąki
25 dag margaryny
4 dag drożdży
2-3 łyżki kwaśnej śmietany
2-3 łyżki cukru
2-3 łyżki nutelli lub czekolady
szczypta soli
Wykonanie:
Drożdż rozpuścić w śmietanie z dodatkiem cukru. Margarynę posiekać z mąką, dodać szczyptę soli oraz
rozpuszczone drożdże i wyrobić ciasto na gładką masę. Schłodzić w lodówce przez całą noc.Schłodzone
rozwałkować, pociąć na trójkąty, na każdy nałożyć nutellę lub czekoladę i zwinąć w rulon nadając kształt
rogalika. Piec w temp. 180 st przez 10-15 min.
Masa budyniowa:
1/2 l mleka
4 żółtka
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 łyżka mąki pszennej
3-4 łyżki kawy
1 szklanka cukru kryształu
25 dag masła
spirytus
Wykonanie:
Połowę mleka zagotować z cukrem. W pozostałej części roztrzepać żółtka, obydwie mąki i kawę. Wlać do przestudzonego mleka z cukrem i ugotować budyń. Masło utrzeć, dodając stopniowo przestudzony budyń.
Można zaostrzyć smak dodając do masy odrobinę spirytusu.
Masa śmietankowa:
1/2 l śmietany kremówki
3 łyżeczki żelatyny- (może być więcej)
cukier puder do smaku
Wykonanie:
Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki wody. Śmietanę ubić dodając cukier do smaku oraz żelatynę.
Dodatek:
powidła śliwkowe
Przełożenie ciasta:
Biszkopt (można posmarować powidłami) - masa budyniowa - rozłożyć rogaliki, wciskając delikatnie w masę - masa śmietankowa - biszkopt - polewa.
Smacznego!
30 dag mąki
25 dag margaryny
4 dag drożdży
2-3 łyżki kwaśnej śmietany
2-3 łyżki cukru
2-3 łyżki nutelli lub czekolady
szczypta soli
Wykonanie:
Drożdż rozpuścić w śmietanie z dodatkiem cukru. Margarynę posiekać z mąką, dodać szczyptę soli oraz
rozpuszczone drożdże i wyrobić ciasto na gładką masę. Schłodzić w lodówce przez całą noc.Schłodzone
rozwałkować, pociąć na trójkąty, na każdy nałożyć nutellę lub czekoladę i zwinąć w rulon nadając kształt
rogalika. Piec w temp. 180 st przez 10-15 min.
Masa budyniowa:
1/2 l mleka
4 żółtka
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 łyżka mąki pszennej
3-4 łyżki kawy
1 szklanka cukru kryształu
25 dag masła
spirytus
Wykonanie:
Połowę mleka zagotować z cukrem. W pozostałej części roztrzepać żółtka, obydwie mąki i kawę. Wlać do przestudzonego mleka z cukrem i ugotować budyń. Masło utrzeć, dodając stopniowo przestudzony budyń.
Można zaostrzyć smak dodając do masy odrobinę spirytusu.
Masa śmietankowa:
1/2 l śmietany kremówki
3 łyżeczki żelatyny- (może być więcej)
cukier puder do smaku
Wykonanie:
Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki wody. Śmietanę ubić dodając cukier do smaku oraz żelatynę.
Dodatek:
powidła śliwkowe
Przełożenie ciasta:
Biszkopt (można posmarować powidłami) - masa budyniowa - rozłożyć rogaliki, wciskając delikatnie w masę - masa śmietankowa - biszkopt - polewa.
Smacznego!
Wykonanie:
Drożdż rozpuścić w śmietanie z dodatkiem cukru. Margarynę posiekać z mąką, dodać szczyptę soli oraz
rozpuszczone drożdże i wyrobić ciasto na gładką masę. Schłodzić w lodówce przez całą noc.Schłodzone
rozwałkować, pociąć na trójkąty, na każdy nałożyć nutellę lub czekoladę i zwinąć w rulon nadając kształt
rogalika. Piec w temp. 180 st przez 10-15 min.
Masa budyniowa:
1/2 l mleka
4 żółtka
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 łyżka mąki pszennej
3-4 łyżki kawy
1 szklanka cukru kryształu
25 dag masła
spirytus
Wykonanie:
Połowę mleka zagotować z cukrem. W pozostałej części roztrzepać żółtka, obydwie mąki i kawę. Wlać do przestudzonego mleka z cukrem i ugotować budyń. Masło utrzeć, dodając stopniowo przestudzony budyń.
Można zaostrzyć smak dodając do masy odrobinę spirytusu.
Masa śmietankowa:
1/2 l śmietany kremówki
3 łyżeczki żelatyny- (może być więcej)
cukier puder do smaku
Wykonanie:
Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki wody. Śmietanę ubić dodając cukier do smaku oraz żelatynę.
Dodatek:
powidła śliwkowe
Przełożenie ciasta:
Biszkopt (można posmarować powidłami) - masa budyniowa - rozłożyć rogaliki, wciskając delikatnie w masę - masa śmietankowa - biszkopt - polewa.
Smacznego!
Drożdż rozpuścić w śmietanie z dodatkiem cukru. Margarynę posiekać z mąką, dodać szczyptę soli oraz
rozpuszczone drożdże i wyrobić ciasto na gładką masę. Schłodzić w lodówce przez całą noc.Schłodzone
rozwałkować, pociąć na trójkąty, na każdy nałożyć nutellę lub czekoladę i zwinąć w rulon nadając kształt
rogalika. Piec w temp. 180 st przez 10-15 min.
Masa budyniowa:
1/2 l mleka
4 żółtka
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 łyżka mąki pszennej
3-4 łyżki kawy
1 szklanka cukru kryształu
25 dag masła
spirytus
Wykonanie:
Połowę mleka zagotować z cukrem. W pozostałej części roztrzepać żółtka, obydwie mąki i kawę. Wlać do przestudzonego mleka z cukrem i ugotować budyń. Masło utrzeć, dodając stopniowo przestudzony budyń.
Można zaostrzyć smak dodając do masy odrobinę spirytusu.
Masa śmietankowa:
1/2 l śmietany kremówki
3 łyżeczki żelatyny- (może być więcej)
cukier puder do smaku
Wykonanie:
Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki wody. Śmietanę ubić dodając cukier do smaku oraz żelatynę.
Dodatek:
powidła śliwkowe
Przełożenie ciasta:
Biszkopt (można posmarować powidłami) - masa budyniowa - rozłożyć rogaliki, wciskając delikatnie w masę - masa śmietankowa - biszkopt - polewa.
Smacznego!
Masa budyniowa:
1/2 l mleka
4 żółtka
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 łyżka mąki pszennej
3-4 łyżki kawy
1 szklanka cukru kryształu
25 dag masła
spirytus
Wykonanie:
Połowę mleka zagotować z cukrem. W pozostałej części roztrzepać żółtka, obydwie mąki i kawę. Wlać do przestudzonego mleka z cukrem i ugotować budyń. Masło utrzeć, dodając stopniowo przestudzony budyń.
Można zaostrzyć smak dodając do masy odrobinę spirytusu.
Masa śmietankowa:
1/2 l śmietany kremówki
3 łyżeczki żelatyny- (może być więcej)
cukier puder do smaku
Wykonanie:
Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki wody. Śmietanę ubić dodając cukier do smaku oraz żelatynę.
Dodatek:
powidła śliwkowe
Przełożenie ciasta:
Biszkopt (można posmarować powidłami) - masa budyniowa - rozłożyć rogaliki, wciskając delikatnie w masę - masa śmietankowa - biszkopt - polewa.
Smacznego!
1/2 l mleka
4 żółtka
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 łyżka mąki pszennej
3-4 łyżki kawy
1 szklanka cukru kryształu
25 dag masła
spirytus
Wykonanie:
Połowę mleka zagotować z cukrem. W pozostałej części roztrzepać żółtka, obydwie mąki i kawę. Wlać do przestudzonego mleka z cukrem i ugotować budyń. Masło utrzeć, dodając stopniowo przestudzony budyń.
Można zaostrzyć smak dodając do masy odrobinę spirytusu.
Masa śmietankowa:
1/2 l śmietany kremówki
3 łyżeczki żelatyny- (może być więcej)
cukier puder do smaku
Wykonanie:
Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki wody. Śmietanę ubić dodając cukier do smaku oraz żelatynę.
Dodatek:
powidła śliwkowe
Przełożenie ciasta:
Biszkopt (można posmarować powidłami) - masa budyniowa - rozłożyć rogaliki, wciskając delikatnie w masę - masa śmietankowa - biszkopt - polewa.
Smacznego!
Wykonanie:
Połowę mleka zagotować z cukrem. W pozostałej części roztrzepać żółtka, obydwie mąki i kawę. Wlać do przestudzonego mleka z cukrem i ugotować budyń. Masło utrzeć, dodając stopniowo przestudzony budyń.
Można zaostrzyć smak dodając do masy odrobinę spirytusu.
Masa śmietankowa:
1/2 l śmietany kremówki
3 łyżeczki żelatyny- (może być więcej)
cukier puder do smaku
Wykonanie:
Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki wody. Śmietanę ubić dodając cukier do smaku oraz żelatynę.
Dodatek:
powidła śliwkowe
Przełożenie ciasta:
Biszkopt (można posmarować powidłami) - masa budyniowa - rozłożyć rogaliki, wciskając delikatnie w masę - masa śmietankowa - biszkopt - polewa.
Smacznego!
Połowę mleka zagotować z cukrem. W pozostałej części roztrzepać żółtka, obydwie mąki i kawę. Wlać do przestudzonego mleka z cukrem i ugotować budyń. Masło utrzeć, dodając stopniowo przestudzony budyń.
Można zaostrzyć smak dodając do masy odrobinę spirytusu.
Masa śmietankowa:
1/2 l śmietany kremówki
3 łyżeczki żelatyny- (może być więcej)
cukier puder do smaku
Wykonanie:
Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki wody. Śmietanę ubić dodając cukier do smaku oraz żelatynę.
Dodatek:
powidła śliwkowe
Przełożenie ciasta:
Biszkopt (można posmarować powidłami) - masa budyniowa - rozłożyć rogaliki, wciskając delikatnie w masę - masa śmietankowa - biszkopt - polewa.
Smacznego!
Masa śmietankowa:
1/2 l śmietany kremówki
3 łyżeczki żelatyny- (może być więcej)
cukier puder do smaku
Wykonanie:
Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki wody. Śmietanę ubić dodając cukier do smaku oraz żelatynę.
Dodatek:
powidła śliwkowe
Przełożenie ciasta:
Biszkopt (można posmarować powidłami) - masa budyniowa - rozłożyć rogaliki, wciskając delikatnie w masę - masa śmietankowa - biszkopt - polewa.
Smacznego!
1/2 l śmietany kremówki
3 łyżeczki żelatyny- (może być więcej)
cukier puder do smaku
Wykonanie:
Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki wody. Śmietanę ubić dodając cukier do smaku oraz żelatynę.
Dodatek:
powidła śliwkowe
Przełożenie ciasta:
Biszkopt (można posmarować powidłami) - masa budyniowa - rozłożyć rogaliki, wciskając delikatnie w masę - masa śmietankowa - biszkopt - polewa.
Smacznego!
Wykonanie:
Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki wody. Śmietanę ubić dodając cukier do smaku oraz żelatynę.
Dodatek:
powidła śliwkowe
Przełożenie ciasta:
Biszkopt (można posmarować powidłami) - masa budyniowa - rozłożyć rogaliki, wciskając delikatnie w masę - masa śmietankowa - biszkopt - polewa.
Smacznego!
Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki wody. Śmietanę ubić dodając cukier do smaku oraz żelatynę.
Dodatek:
powidła śliwkowe
Przełożenie ciasta:
Biszkopt (można posmarować powidłami) - masa budyniowa - rozłożyć rogaliki, wciskając delikatnie w masę - masa śmietankowa - biszkopt - polewa.
Smacznego!
Dodatek:
powidła śliwkowe
Przełożenie ciasta:
Biszkopt (można posmarować powidłami) - masa budyniowa - rozłożyć rogaliki, wciskając delikatnie w masę - masa śmietankowa - biszkopt - polewa.
Smacznego!
powidła śliwkowe
Przełożenie ciasta:
Biszkopt (można posmarować powidłami) - masa budyniowa - rozłożyć rogaliki, wciskając delikatnie w masę - masa śmietankowa - biszkopt - polewa.
Smacznego!
Przełożenie ciasta:
Biszkopt (można posmarować powidłami) - masa budyniowa - rozłożyć rogaliki, wciskając delikatnie w masę - masa śmietankowa - biszkopt - polewa.
Smacznego!
Biszkopt (można posmarować powidłami) - masa budyniowa - rozłożyć rogaliki, wciskając delikatnie w masę - masa śmietankowa - biszkopt - polewa.
Smacznego!
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz