Przygotowanie:
Ryż podsmażyć na maśle, stopniowo dolewać bulion, ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Kapustę pokroić w paski, cebulę posiekać. Mięso wymieszać z bułką tartą, jajem, musztardą i przyprawami. Uformować kuleczki, usmażyć na oleju, wyjąć z patelni. Na olej wrzucić kapustę i cebulę, poddusić. Dolać 100 ml wody, gotować pod przykryciem 10 – 15 minut. Dodać serek, ryż i przyprawy, wymieszać. Kuleczki mięsne przełożyć na patelnię, podgrzać z ryżem, przed podaniem posypać natką pietruszki.
Składniki (4 porcje):
200 g ryżu
łyżeczka masła
400 ml bulionu
800 g kapusty włoskiej
2 szalotki
400 g mięsa mielonego
jajo
4 łyżki bułki tartej
łyżeczka musztardy
sól
pieprz
papryka w proszku
2 łyżki oleju
200 g serka śmietankowego
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
Ryż podsmażyć na maśle, stopniowo dolewać bulion, ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Kapustę pokroić w paski, cebulę posiekać. Mięso wymieszać z bułką tartą, jajem, musztardą i przyprawami. Uformować kuleczki, usmażyć na oleju, wyjąć z patelni. Na olej wrzucić kapustę i cebulę, poddusić. Dolać 100 ml wody, gotować pod przykryciem 10 – 15 minut. Dodać serek, ryż i przyprawy, wymieszać. Kuleczki mięsne przełożyć na patelnię, podgrzać z ryżem, przed podaniem posypać natką pietruszki.
Składniki (4 porcje):
200 g ryżu
łyżeczka masła
400 ml bulionu
800 g kapusty włoskiej
2 szalotki
400 g mięsa mielonego
jajo
4 łyżki bułki tartej
łyżeczka musztardy
sól
pieprz
papryka w proszku
2 łyżki oleju
200 g serka śmietankowego
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz