WITAM WSZYSTKICH
ZAPRASZAM NA MÓJ BLOGGERA.
środa, 11 września 2013
Ciasto Gumisi
Biszkopt:
8 jaj
1 i 1/3 szklanki cukru
1 i 1/3 szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wykonanie:
Białka ubić utrwalić cukrem, dodać żółtka. Mąkę przesiać z proszkiem i delikatnie domieszać do ubitych jajek. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć ciasto i upiec. Po wystudzeniu przekroić na 2 blaty.
Budyń:
1 litr fioletowego soku Dr Witt lub soku z jagód
4 budynie
4 łyżki cukru
Wykonanie:
Z podanych składników ugotować budyń i gorącym przełożyć biszkopty.
Masa śmietankowa:
1/2 litra śmietany kremówki
5 łyżeczek żelatyny
cukier do smaku
Dodatki:
2 fioletowe galaretki
Wykonanie:
Żelatynę rozpuścić w 1? szklanki wody. Śmietanę ubić z cukrem a następnie dodać rozpuszczoną żelatynę i wyłożyć na zimny biszkopt. Na wierzch poukładać dowolne delicje i całość zalać dwoma fioletowymi galaretkami.
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz