WITAM WSZYSTKICH

ZAPRASZAM NA MÓJ BLOGGERA.

środa, 11 września 2013

Ciasto Gumisi





Biszkopt:

8 jaj
1 i 1/3 szklanki cukru
1 i 1/3 szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Wykonanie:

Białka ubić utrwalić cukrem, dodać żółtka. Mąkę przesiać z proszkiem i delikatnie domieszać do ubitych jajek. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć ciasto i upiec. Po wystudzeniu przekroić na 2 blaty.

Budyń:

1 litr fioletowego soku Dr Witt lub soku z jagód
4 budynie
4 łyżki cukru

Wykonanie:

Z podanych składników ugotować budyń i gorącym przełożyć biszkopty.

Masa śmietankowa:

1/2 litra śmietany kremówki
5 łyżeczek żelatyny
cukier do smaku

Dodatki:

2 fioletowe galaretki

Wykonanie:

Żelatynę rozpuścić w 1? szklanki wody. Śmietanę ubić z cukrem a następnie dodać rozpuszczoną żelatynę i wyłożyć na zimny biszkopt. Na wierzch poukładać dowolne delicje i całość zalać dwoma fioletowymi galaretkami.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz