WITAM WSZYSTKICH

ZAPRASZAM NA MÓJ BLOGGERA.

środa, 11 września 2013

Ciasto z żurawiną


Składniki

  • 250g Cukru drobnego DIAMANT
  • 250g gęstego jogurtu naturalnego
  • 120g stopionego masła
  • szczypta soli
  • 3 duże jajka
  • kilka kropel olejku migdałowego
  • 500g mąki pszennej
  • 300g suszonej żurawiny
  • 1½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • ¼ łyżeczki sody oczyszczonej

Wykonanie przepisu

W dwóch miskach wymieszać osobno suche i mokre składniki. Suche składniki stopniowo łączyć z mokrymi, dokładnie mieszając. Formę keksową posmarować masłem i posypać bułką tartą. Żurawinę zamoczyć w wodzie i obtoczyć w bułce tartej. Delikatnie wmieszać ją w masę tuż przed wyłożeniem całości do formy. Piec około 45 minut w temp. 180°C. Po upieczeniu i przestudzeniu posypać ciasto cukrem pudrem DIAMANT w tubie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz