Składniki
- 250g Cukru drobnego DIAMANT
- 250g gęstego jogurtu naturalnego
- 120g stopionego masła
- szczypta soli
- 3 duże jajka
- kilka kropel olejku migdałowego
- 500g mąki pszennej
- 300g suszonej żurawiny
- 1½ łyżeczki proszku do pieczenia
- ¼ łyżeczki sody oczyszczonej
Wykonanie przepisu
W dwóch miskach wymieszać osobno suche i mokre składniki. Suche składniki stopniowo łączyć z mokrymi, dokładnie mieszając. Formę keksową posmarować masłem i posypać bułką tartą. Żurawinę zamoczyć w wodzie i obtoczyć w bułce tartej. Delikatnie wmieszać ją w masę tuż przed wyłożeniem całości do formy. Piec około 45 minut w temp. 180°C. Po upieczeniu i przestudzeniu posypać ciasto cukrem pudrem DIAMANT w tubie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz