![]() |
Ciasto z kremem czekoladowym i galaretką |
Składniki:
- średni słoik kremu czekoladowego typu Nutella
- Sucharki - niebieskie MAMUT Delikatesowe
- 2 serki homogenizowane Danio waniliowe
- 2 kubki śmietany 36% (w jednym jest 200g)
- cukier waniliowy
- żelatyna
- 3 opakowania galaretki (u mnie wiśniowe)
- owoce typu truskawki, jagody, maliny czy wiśnie
Najpierw mielimy w maszynce do mięsa sucharki na drobny pył. Potem dodajemy cały słoik kremu czekoladowego i mieszamy, aż powstanie jednolita masa. Następnie układamy na tortownicy i wkładamy do lodówki. W tym czasie rozrabiamy żelatynę (ja daje 4-5 łyżeczki na mniej niż pół szklanki wody). Śmietanę ubijamy z serkami homogenizowanymi i cukrem waniliowym, a na końcu powoli wlewamy rozrobioną żelatynę (musi być już chłodna). Potem wkładamy do lodówki i gdy masa jest sztywna to układamy owoce i zalewamy galaretką.
![]() |
Ciasto z kremem czekoladowym i galaretką |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz