WITAM WSZYSTKICH

ZAPRASZAM NA MÓJ BLOGGERA.

środa, 4 września 2013

bialo-czerwony sernik

Lista składników

  • 80 g Kasia
  • 1 opakowanie okrągłych biszkoptów
  • Masa czerwona:
  • 70 dag truskawek
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • Masa biała:
  • 1 budyń waniliowy
  • 1 szkl. mleka
  • 4 łyżki cukru
  • 1/2 szkl. śmietanki kremówki 30%
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • Jak zrobić?

    Truskawki zmiksować. Żelatynę rozpuścić w 4 łyżkach letniej przegotowanej wody, następnie ogrzać w kąpieli wodnej i połączyć z musem truskawkowym. Odstawić w chłodne miejsce. Biszkopty ułożyć na dnie tortownicy, wylać tężejącą masę truskawkową, na wierzch kolejna warstwa biszkoptów. Odstawić do stężenia. Masa biała: budyń ugotować na 1 szkl. mleka, po ostudzeniu połączyć z utartą na puch   Kasia. Śmietankę ubić - połączyć delikatnie z masą budyniową. Żelatynę rozpuścić w 4 łyżkach wody, ogrzać i połączyć z masą. Białą masę wyłożyć na masę truskawkową. Schłodzić.
    Temperatura piekarnika : nie wymaga pieczenia
    Czas pieczenia: nie wymaga pieczenia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz