Lista składników
- 80 g
- 1 opakowanie okrągłych biszkoptów
- Masa czerwona:
- 70 dag truskawek
- 3 łyżeczki żelatyny
- Masa biała:
- 1 budyń waniliowy
- 1 szkl. mleka
- 4 łyżki cukru
- 1/2 szkl. śmietanki kremówki 30%
- 2 łyżeczki żelatyny
Jak zrobić?
Truskawki zmiksować. Żelatynę rozpuścić w 4 łyżkach letniej przegotowanej wody, następnie ogrzać w kąpieli wodnej i połączyć z musem truskawkowym. Odstawić w chłodne miejsce. Biszkopty ułożyć na dnie tortownicy, wylać tężejącą masę truskawkową, na wierzch kolejna warstwa biszkoptów. Odstawić do stężenia. Masa biała: budyń ugotować na 1 szkl. mleka, po ostudzeniu połączyć z utartą na puch. Śmietankę ubić - połączyć delikatnie z masą budyniową. Żelatynę rozpuścić w 4 łyżkach wody, ogrzać i połączyć z masą. Białą masę wyłożyć na masę truskawkową. Schłodzić.
Temperatura piekarnika : nie wymaga pieczeniaCzas pieczenia: nie wymaga pieczenia
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz